saman balyası fiyatları

saman balyası fiyatları

Ülkemizde çiftçiliğin yaygın olarak yapılması ve bu husus da yem çeşitlerinin satılması da revaçtadır. Saman balyası arpa, buğday, yulaf vb. tahılların ayrıştırılmasından sonra geriye kalan kısımlarının tarım makinesi yardımı ile sıkıştırılarak elde edilir. Konumuzda saman balyası fiyatları hakkında piyasaya ait veriler, fiyatlar, ne kadara alınıp satıldığına ilişkin bilgiler yer alacaktır. Ayrıca saman fiyatı, saman balyası kg fiyatı gibi aramalara yanıt bulabilirsiniz.

saman balyası fiyatları
saman balyası fiyatları

Saman balyası nerelerde kullanılır? Hayvancılık sektöründe yaygındır. Bu işlerle uğraşanlar hayvanlarını besilemek, büyütmek ve yetiştirmek için saman vermektedir. Besin değeri yem olarak düşüktür ancak ülkemizde tercih edilmektedir. Ayrıca kümes hayvancılığı yapanlar veya büyükbaş, küçükbaş yetiştiricileri altlık olarak kullanmaktadır. Saman balyası kaç kilo gelir? Saman balyası ağırlığı ne kadar? Ortalama olarak 25 kg’dan başlar, daha büyük ebatta olanlar 50kg, 100 kg ağırlıklarını bulabilir. Kullanım yeri ve istiflenmesi göz önüne alınarak büyüklüğü belirlenmektedir.

Saman balyası fiyatları genellikle bölgesel faktörler ve değişimler de göz önüne alındığında bir saman balyası 20-25 lira arasındadır. 1 balyanın 25 kg olduğunu varsayar isek 25 liradan bulabilirsiniz. Ürünlerde teslimat vs. nakliye ayrıca görüşülmelidir. 1 ton saman fiyatı: 1000 lira ile 1200 lira arası fiyat belirlenmiştir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.